Teksten voor voice-over

Hulp bij tekstschrijven

Ik help je ook graag bij het bedenken en schrijven van de teksten voor een commercial, documentaire of podcast. Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat ik jarenlang op redacties van landelijke omroepen heb gewerkt. Dat is echt de plek waar alle teksten tot de laatste komma worden gewogen en herschikt. Try me!

Journalistiek

De basis voor mijn werkzame leven is gelegd op de Academie voor de Journalistiek. Je mag het geloven of niet, maar ik vind schrijven één van de leukste activiteiten die ik kan bedenken (zoiets als surfen langs het strand van Hawaii).

Radio

Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij de landelijke, publieke omroep. De eerste jaren stond het medium Radio centraal. Als je ergens leert omgaan met gesproken woord, dan is het daar… Ik schreef teksten voor interviews, reportages, programmapromo’s en alles wat er nog meer valt te zeggen op een zender.

Televisie

Na een paar jaar vroeg iemand of ik tv-documentaires en reisprogramma’s in zou willen spreken. Te gek natuurlijk. Vervolgens kwamen daar ook programma-aankondigingen en zenderpromo’s bij. Bij vrijwel alle producties heb ik meegeschreven aan de teksten.

Podcast

Tegenwoordig besteed ik veel aandacht aan het produceren en inspreken van (branded) podcasts. De scripts en de interviews maak ik zelf. Hieronder staat het begin van een audioverhaal voor de Vereniging Rembrandt. Het zijn een paar minuten uit een 12-delige serie over de bijzondere reis die kunstvoorwerpen soms afleggen voordat ze in een museum arriveren.