Inspreken van voice-over

Professioneel en warm

Mijn stem leent zich het best voor commercials die warmte, rust en betrouwbaarheid moeten uitstralen. De kracht zit ‘m in goede verstaanbaarheid, de natuurlijke senioriteit, de aandacht voor accenten en het gebruik van juiste klemtonen.

Omschrijving stemgeluid

Je hebt vast een basisidee voor de stem die je zoekt. Ik zal m’n best doen om zo goed mogelijk te omschrijven welke sfeer en kwaliteit je met ‘mijn geluid’ in huis haalt.

Je kunt natuurlijk ook even luisteren naar een paar voorbeelden op de website. De onderstaande voicetrack bevat een collage van enkele mogelijkheden die ik kan bieden.

Klankkleur en stemsoort

Afhankelijk van je wensen klinkt mijn stem van ingetogen tot uitbundig en van ‘objectief formeel‘ tot ‘vrolijk informeel‘. De klankkleur is sonoor, enthousiast en optimistisch. De stemsoort kun je scharen onder ‘innemend, betrouwbaar en vertrouwd‘.

Professioneel en warm

Tijdens het opnemen van teksten ben ik nogal perfectionistisch. Die opmerking is niet bedoeld als mooipraat, maar om je vooraf duidelijk te maken dat ik zout leg op alle voorbijkomende slakken. De verstaanbaarheid moet optimaal zijn en accenten in de tekst zijn iets anders dan klemtonen.

Ruime ervaring

Mijn ervaring als voice-over is groot. Je hebt me kunnen horen in tv-documentaires, reportages van actualiteitenprogramma’s, zenderpromo’s, radiospots, commercials, bedrijfsfilms en station-id’s.

Recente opdrachtgevers: Publieke Omroep, BNR Nieuwsradio, Enecogroep, HG, Qredits, Atlas uitgeverij, Mogelijk.nl, cineaste Deborah van Dam, Vereniging Rembrandt en GLS.